Kontroll!

God kväll!

Sitter här i mörkret, alldeles själv och dricker en kopp kaffe med mjölk... Ja, själv! Isabelle, Emilio och till och med min kära sambo ligger och sover. Jag som sover 9 timmar sträck sitter här och tänkte skriva några rader om dagen, kanske världens dummaste ide då jag inte vet vad som väntar INATT!

Men men, jag har inte dött av lite dålig sömn eller hur? Nåväl, morgonen startade med samma visa som alltid... Isabelle lämnades på dagis och därefter väntade dagens stora och efterlängtade träff med Joanna och sötaste Milo. ALLTID lika trevligt att träffas och prata som vi gör, vi käkade en god grekisk hemmagjord sallad och fikade lite gottigheter som hon tagit med sig. Joanna vill feta upp mig hahaa...

Hursom, sedan gick vi en promenad hem till henne, lämnade av dem och min promenad gick vidare till dagis. I drygt 1 timme 20 minuter gick jag... Jag kunde dock inte slappna av när vi väl kommit hem då vi klockan 16 hade tid hos barnmorskan för kontroll... Vi skulle ju mäta och väga Emilio!

Min lilla tjockis har gått upp 600 gram på två veckor och växt 1 ½ cm, alltså väger han nu 4,540 kg och är 54,5 lång! Det är nästan så att ALL vistelse vid brösten inte känns lika jobbiga när man ser bra RESULTAT!  

Så gott folk, nu ska jag gå och lägga mig... Ska ju inte sitta här i FLERA timmar och sedan klaga på att jag är trött när jag väl behövs av min son och/eller dotter. SOM MAN BÄDDAR FÅR MAN LIGGA! (Eller hur kära negrito?)

CHAO!


Emilio en månad idag <3


Min lilla tjockis blir en månad idag... Gud vad tiden gått fort och dessutom har jag märkt att han utvecklats och växt så ENORMT mycket. Han gör nya läten också, så gulligt! Hur mycket han har växt får vi se imorgon då vi ska till barnmorskan för kontroll av vikt och längd etcetera... Återkommer mer om detta inom kort! 

Ha det bra tills dess! 


Första advent, vilken dag!

Wow, vad dagarna går fort... Mkn lilla Emilio blir en månad om två dagar och det känns fantastiskt. Idag fick vi ett samtal av min kära syster som bjöd oss över till sitt jobb på Hilton. Vi åt en mysig lunch tillsammans med min mor som även hon fått denna underbara och SPONTANA inbjudan. Man säger ju att det oplanerade sakerna i livet är de bästa och visst var det så! Till och med barnen skötte sig exemplariskt... Idag var det enbart inte första gången som Emilio är med om första advent, utan även första gången han följer med till Hilton och äter... Men roligt nog var det även första snön som föll idag. Många första gånger för lillen som nu sover djupt. Gud va min pojke växer, här har ni en bild jag tog ikväll!



Nu ska jag sova så jag orkar med natten. Dessutom kommer det några arbetare 7.30 som ska sätta nya persienner. Har tgit bort det mesta från fönstren, HOPPAS bara min kära man tar bort det sista... Så jag slipper stressa med det innan lämningen på dagis! God natt!

Mina finaste älsklingar

Hallo!

Det har gått ett tag nu sen jag skrev och det har sin lilla anledning, jag har nämligen NJUTIT av mina sötnosar!
Självklart har det varit en aning stressigt MEN jag håller på och försöker hitta min roll i vardagen, få tider att klaffa etcetera... SÅ nu lägger jag bara upp några bilder på mina älsklingar, bilder säger ju mer än ord ibland!

VARSÅGODA!

  

  


Sakta men säkert ; )

Heeeej!

Det var några dagar sedan jag sist skrev, det har varit fullt upp här hemma MEN på ett positivt sätt... Första veckan var inte lätt! Det känns liiiiiiiiiite lättare nu, Emilio fortsätter vara fastklistrad vid bröstet MEN det känns som jag kan ge mig ifrån mig honom till Francisco mer så han också kan få honom att sova och det känns sååååå skönt!

Vi var hos barnmorskan igår och han har växt 3 cm sedan födseln och har gått upp till lite mer än födelsevikten, så det känns jättebra. Min mjölk MÅSTE vara bra och mättande hahaha... ; ). Något som är lite roligt och som jag faktiskt glömt bort är att Emilio kommunicerar med brösten, låter roligt men det är sant. De börjar värka/sticka till i dem när det är dags för matning och om Emilio sover när detta händer vaknar han...

Isabelle är FANTASTISKT söt, hon är jätte gullig mot sin bror... Efter sin sjukperiod åtevände hon till dagis och vi märkte en STOR skillnad gentemot när hon var hemma med oss första dagarna. Hon kommer hem med en annan energi och är mer avslappnad. Man ser hur stolt hon blir när vi kommer och hämtar, barnen tittar på Emilio och jag säger till dem att det är Isabelles lillebror. Då blir hon lite generad men glad... Man ser hur hon lyser upp av denna glädje så det känns BRA.


Dessa fina bilder togs av min vän Joanna igår, vid en MYCKET trevlig och givande fikastund med de mindre barnen...




...Vem har sagt att det skulle vara lätt?...

Hej bloggen!

Nu på lördag har det gått en vecka sedan vår Emilio Nicolas kom till världen... Vår glädje över att ha fått en frisk och underbar son är obeskrivligt! Han vägde 3700 gram och mätte 49 cm.

Förlossningen gick bra, vi kom fram till Danderyds förlossning 22.30 efter att ha haft värkar hela dagen mer eller mindre, fast regelbundna sedan 14 på eftermiddagen. Vi blev inskrivna då jag hade öppnat mig 4 cm och det känder enormt skönt och veta att man fått en plats där! Barnmorskan var helt underbar, hon va lite flummig men HELT i min smak. Kan ni förstå att jag lyckades få fram min son UTAN smärtlindring! Eller ja, jag låg i badkaret i två timmar, fick akupunktur under tiden och sedan var det jag, lustgasen, Franciscos fot -ryggmassage OCH min starka vilja som höll mig igång och som slutligen fick mig att klara av det fantastiska. Kan än idag inte fatta att jag fixade det!

Dessa dagar hemma har inte varit en dans på rosor, trots att vi är överlyckliga över vår nya familjemedlem HAR det varit TUFFT! Isabelle är överlycklig över sin lillebror, hon läser stolt ut böcker för Emilio, sjunger för honom och om hon fick bestämma skulle hon få pussa på honom tusentals gånger om dagen.  Problemet var att när vi kom hem på lördagen, alltså ca 7-8 timmar efter förlossningen väntade en sjuk Isabelle på oss. Detta visade sig inte förrän på kvällen, hon fick då feber och spydde dessutom. Det höll i sig fram till igår och idag är det enbart hostan som är kvar. 


Hur mår JAG? hmm vad kan jag säga... Jag är ett VRAK, hormonellt och fysiskt. Går fortfarande som att jag väntar barn fast denna gång har jag ingen mage som tynger. Min kropp är utmattad, jag är ledsen av och till, VÄLDIGT känslig och dessutom VILL man vara som "vanligt". Isabelle saknar mig och vill vara med mig konstant, hon är rädd att jag ska försvinna och jaaa sen har man lillen som vill amma HELA tiden. Det är ett väldigt hungrigt barn, skööööööööönt ändå att amningen fungerar (enligt min åsikt)! Francisco har fått fixat och donat med maten samt stöttat mig gällande Isabelle medan jag är fastklistrad vid Emilio. Så jaaaaaaa, vi FÖRSÖKER att tillsammans få det att fungera!



Nåväl, ska nu till min son som sover sött i vår säng...Varför vår säng? Jo för där finns min lukt! Lägger jag ner honom i sin säng efter att han har somnat vid bröstet, dröjer det inte länge förrän han är vaken och vill vara hos mig igen... Så jag har märkt att när jag ammar där, sover han längre stunder! UNDERBART! Mycket man lärt sig på så kort tid, men mycket återstår!




Tills vi hörs igen!


På denna bild är Emilio 2 dagar gammal!



RSS 2.0